Gespot: Hijskraan bij de Wijkertoren..

BEVERWIJK – Een 40 meter hoge hijskraan naast hét cultureel erfgoed van Beverwijk. Geen zorgen, de hijskraan van gisteren (kabel breuk, Plantage) is rood van kleur en de hijskraan die vandaag de steigerbouwers ondersteunt bij hun opbouwwerkzaamheden, is zwart.. De firma Nieuwenhuizen uit Heemskerk heeft de opdracht gekregen om in de komende twee weken herstel- en renovatiewerkzaamheden uit te voeren aan de buitenzijde van de toren.

Na eerder de Wijkertoren van binnen te hebben gerestaureerd is nu het steen- en voegwerk aan de beurt. Rick van Wilgenburg directeur bij Bouwbedrijf Nieuwenhuizen BV vertelt: „Dit is ons dagelijkse werk. Het binnenwerk is eerder compleet gerestaureerd en voor de kerst moet de buitenzijde klaar zijn.” De werkzaamheden zijn erop gericht om de slechte plekken aan te pakken. „We hebben al twee scheuren weten te herstellen, en verder gaat het om slecht voeg- en steenwerk te vervangen of te restaureren.” aldus Van Wilgenburg in gesprek met Beverwijk Nieuws.

De toren dateert uit het jaar 1475. In 1912 werd volgens wikipedia na een grote brand het bovenste deel van de toren verwoest en is de toren herbouwd.

– Bekijk het hele nieuwsbericht op de website van Beverwijk Nieuws

Dit project wordt uitgevoerd door onze divisie Bouw.

Blijf hier op de hoogte van dit project.

No comments